Skal du indrette soveværelset? Her er 5 gode tips

Soveværelset er et vigtigt rum for de fleste mennesker. Og det handler egentlig ikke om, at vi skal invitere en masse mennesker indenfor for at se vores arrangement. Det er faktisk et af de få rum i hjemmet, som for det meste bare skal være til for en selv og sin partner.

Derfor er det måske også et værelse, som virkelig kan præges af personligheden, som man hver især kommer med. Der kan være lidt mere frirum derinde, og der kan måske endda være rum til at gøre lidt ekstra ud af det. Så når man nu er sammen med partneren derinde, at man også har den rette stemning omkring sig.

I denne artikel vil vi gennemgå nogle enkle tips og overvejelser, man kan gøre sig, når man skal i gang med at indrette sit soveværelse.

Læs videre, hvis du ønsker en smule inspiration.

Farven på væggene er sjov at lege med

Man skal jo starte et sted, når man skal i gang med at indrette værelset. Og det er egentlig ikke fordi, at det nødvendigvis giver mening at starte med farverne på væggene, førend man har hele møblementet på plads. Men hvis der skal males, så bør man nok starte med det alligevel, inden det resterende møblement bliver rykket ind. Og derfor er denne øverst på listen.

Du har mulighed for at skabe noget helt specielt i soveværelset, hvis du vælger en speciel farve. Man kan få varme ind i rummet ved at vælge en varmere farve, eller man kan få lidt mørke og “fare” ind, hvis man hellere vil lege med nogle af disse toner.

Farver på vægge er generelt en sjov ting at lege med, og det vil give mening at gøre lidt ekstra ud af det, når nu det er soveværelset, det handler om.

Måske der kunne være en farve, som kan bruges her, som du altid har drømt om at prøve af, men den har bare aldrig passet til stuen. Fordi den var lidt for aparte. Prøv den da af i soveværelset! Hvis du tør.

Lyset er en af de vigtigste kilder

Det rigtige lys er også en uhyre vigtig ting at forholde sig til, når det gælder et soveværelse og dets indretning.

Der skal helst være lidt lys til forskellige formål. Når man er sammen med partneren i soveværelset, gør det ikke noget, hvis der er noget mere romantisk og dæmpet lys, som man kan tage i brug. Her kan sengelamper og lignende måske være et godt bud til sådan en type lyssætning.

Der skal dog naturligvis også være lys, som bare er funktionelt. Hvis det er rummet, hvor I også klæder om, så er det rart, at I kan se hvad I laver. Alle funktioner, jeres soveværelse gerne skal have, skal også helst have sin egen lyssætning, hvis den kan.

Soveværelset skal nemlig gerne have mulighed for flere forskellige lysforhold, og hvis du mangler lidt inspiration, eller hvis du leder efter noget bestemt design, så kan du eventuelt prøve at finde billige lamper til soveværelset her.

Sengen skal have det rigtige design, og det handler ikke kun om komfort

Sengen er ikke bare et sted at sove, og hvad man ellers laver i den. Det er en mulighed for at binde rummet sammen. Selvfølgelig skal man have en seng, der passer til kroppen, så man får den rette komfortable søvn. Men der bør også være mulighed for design.

Hele soveværelset samler sig omkring sengen, og derfor bør sengen også være et indbydende stykke møbel.

Prøv at se mulighederne for forskellige sengetyper an. Man kan lege lidt med farvevalget til væggene, og man kan lege lidt med valget af lys, så det hele spiller sammen.

Det vil få hele rummet til at være meget mere indbydende, hvis der er tænkt over alle dele. Og det bringer os videre til det næste skridt. 

Puder og betræk, få det hele til at matche!

De små puder og betrækket til sengen er, ligesom sengen, med til at bringe hele rummet sammen.

Der kan godt være flere mennesker, som synes det er irriterende at skulle tage puder, på sengen, af og på hver eneste dag. Og som vi har været inde på, så er det jo kun et rum, man selv oftest befinder sig i. Så hvorfor egentlig gøre noget ud af betræk og puder?

Igen kan det være indbydende, men der er også nogle andre ting i det. Man kan give sit soveværelse noget ekstra farve, og så kan etableringen af et ritual inden sengetid hjælpe til, at man kommer ned i et tempo, hvor kroppen er klar til at sove. Sagt på en anden måde, hvis man hver aften skal tage puder og tæpper af sengen, så kan det være med til at få en til at slappe af, inden man skal lægge sig til at sove.

Ritualer kan vores kroppe godt lide, og dette ritual kan være med til at fortælle din krop, at nu skal den til at sove snart.

Opbevaringsløsninger der kan minimere rodet!

Når man alligevel er i gang med at indrette sit soveværelse, så glem ikke, at jo mere opbevaring man har mulighed for, jo mindre rod vil der også ende med at være i soveværelset.

Det kan være skabe, knager eller hvilken som helst anden form for opbevaring. Det er naturligvis ikke alle, der har behov for et incitament til at holde soveværelset pænt og ryddeligt, men der er selvfølgelig nogen, der kan godt bruge en hjælpende hånd.

Der er måske flere derude, som har en person i hjemmet, der altid har en stol eller lignende fyldt op med vasketøj.

Her kan gode og nemme opbevaringsløsninger hjælpe til at mindske rodet på “stolen”, selvom det nok ikke vil fjerne den helt. Her skal man formentlig kigge på mennesket bag stolen, hvis det er det, der ønskes.

Opbevaringsløsninger kan også være til puderne, som ligger ovenpå sengen. Hvis puderne ikke skal smides på gulvet hver aften, så kan det være fint med en lille pude opbevaringskasse eller skab, så de har deres faste plads, når de ikke er i brug.

Afrunding

Et soveværelse fortjener det bedste vi har at byde på, når det gælder indretning.

For selvom det formentlig ikke er et af de værelser, der skal vises frem til andre end os selv - og derfor heller ikke er et af de værelser, vi oftest befinder os i, i løbet af dagtimerne - Så er det det rum, hvor vi skal falde til ro, hvor vi skal være sammen med vores partner, og hvor vi skal være gøre os klar til dagen, der kommer.

Derfor er det et vigtigt rum at indrette, og derfor skal indretningen af det også tages seriøs.

God fornøjelse. 

Menu
Top